fbpx

Wat is Klaviyo One?

Share

5 minute read // Webshop

Klaviyo One is het alles-in-één platform om jouw bedrijf te laten groeien.

Klaviyo was altijd al een krachtige e-mailmarketingtool, maar met de release van Klaviyo One zijn ze nu een compleet klantgegevens platform (CDP). Dit betekent dat je nu al jouw klantgegevens op één plaats kunt beheren, ze kunt gebruiken om meer te verkopen en je jouw klanten beter te binden. In dit artikel bespreken we de nieuwe functies van Klaviyo One en hoe ze jou kunnen helpen je bedrijf te laten groeien. We zullen ook een overzicht geven van de prijzen en supportopties van Klaviyo, zodat je kunt beslissen of Klaviyo voor jou geschikt.

Wat is een CDP?

Een CDP, of klantgegevens platform, is een systeem waarmee bedrijven klantgegevens kunnen verzamelen, beheren en gebruiken. Door klantgegevens uit verschillende bronnen te consolideren, kunnen bedrijven een meer holistisch beeld van hun klanten krijgen en gerichtere en gepersonaliseerde marketingcampagnes opzetten. Bovendien kunnen CDP’s inzichten geven in klantgedrag en -voorkeuren die gebruikt kunnen worden om de totale klantervaring te verbeteren.

Hoewel CDP’s nog relatief nieuw zijn, worden ze snel een essentieel hulpmiddel voor bedrijven die de concurrentie voor willen blijven. Naarmate de hoeveelheid klantgegevens blijft toenemen, zullen CDP’s nog belangrijker worden om bedrijven te helpen er wijs uit te worden.

Veel mensen geloven dat CDP’s het volgende grote ding is op het gebied van marketing, en Klaviyo One loopt voorop in deze nieuwe technologie.

Waarom heb je een CDP nodig?

Een customer data platform (CDP) is een type software dat organisaties helpt klantgegevens uit verschillende bronnen in één database te verzamelen. Dit eenduidig overzicht van klantgegevens kan vervolgens worden gebruikt om klanten te segmenteren, communicatie te personaliseren en het klanttraject te analyseren.

Het hebben van een CDP kan om verschillende redenen nuttig zijn. Ten eerste kan het organisaties helpen de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is om klantgegevens te beheren, te verminderen. Ten tweede kan het waardevolle inzichten opleveren die gebruikt kunnen worden om marketingstrategieën te verbeteren en de behoeften en voorkeuren van klanten beter te begrijpen. Ten slotte kan een CDP ook bijdragen tot een meer naadloze en gepersonaliseerde klantervaring door meer gerichte en relevante communicatie mogelijk te maken.

Al met al kan een CDP een waardevol instrument zijn voor elke organisatie die haar klantgegevens effectief wilt beheren en verbeteren, zodat er betere bedrijfsresultaten behaald kunnen worden. Als je overweegt te investeren in een CPD, is het belangrijk de potentiële voordelen af te wegen tegen de kosten van de implementatie. In veel gevallen zullen de voordelen van een CDP echter opwegen tegen de kosten.

Wat klanten nodig hebben voor een CDP

Voor een CDP hebben klanten minstens 4 dingen nodig:

Invoer van gegevens: CDP’s halen klantgegevens van de eerste partij uit verschillende bronnen (bv. transactiesystemen, online activiteiten, contactcentra, demografische gegevens of POS).

Identiteitsbeheer: CDP’s stellen de identiteit van klanten over verschillende kanalen vast. De meeste maken gebruik van deterministische matching en profile stitching met behulp van ID’s die door de inkomende gegevens worden gegeven. De CDP ontwikkelt en onderhoudt een permanente klantenidentificatie.

Segmentatie: CDP’s stellen marketeers in staat om wereldwijde, omnichannel doelgroepsegmentatie op te zetten en te onderhouden met behulp van de verenigde gegevens in de CDP.

Verstrekking/activering van data: CDP’s ondersteunen de activering van de inzichten en het uniforme klantprofiel dat in de CDP is vastgesteld. Dit gebeurt door verbindingen en API’s te geven aan andere marketingoplossingen.

Gebieden waar gewone CDP’s kunnen tegenvallen

Tot stand gebrachte gegevensinfrastructuren

Bij het importeren van alle klantgegevens in een CDP voor gebruik in marketingactiviteiten, kunnen bedrijven die al een gevestigde gegevensinfrastructuur en -architectuur hebben aanzienlijke installatie- en gegevenssynchronisatie kosten hebben. Dit is een probleem dat wij het “lift and shift” probleem noemen. Bedrijven willen misschien potentiële oplossingen onderzoeken die fundamentele CDP-functies bieden, zoals identiteitsbeheer, segmentatie en gegevensverstrekking, maar die geen verplaatsing van gegevens naar één fysieke database vereisen. Op deze manier kunnen bedrijven het probleem omzeilen. Het is waar dat deze opties beschikbaar zijn, maar om ze te onderzoeken kan het nodig zijn om naar meer dan alleen pure CDP’s te kijken.

Activering van gegevens op basis van analytische bevindingen

CDP’s zijn in staat om op regels gebaseerde methoden mogelijk te maken, ondanks het feit dat doelgroepsegmentatie een van de vaardigheden is die zij leveren. Wanneer algoritmische toepassingen van segmentatie worden geïntroduceerd in de benodigde use cases van een merk, lopen besluitvorming, triggering en de uitvoering van het volgende beste aanbod in real time vaak spaak. De mate van complexiteit van deze analytische vaardigheden varieert sterk, ondanks het feit dat bepaalde CDP-leveranciers werken aan het creëren van deze mogelijkheden als aanvulling op hun belangrijkste CDP-taken. Als de behoeften verder gaan dan de mogelijkheden van een basis-CDP, is het waarschijnlijk het beste om te kijken naar speciaal gebouwde producten zoals marketing suites voor ondernemingen in plaats van een CDP. Deze suites bevatten fundamentele CDP-diensten, maar hun focus ligt op trajectorkestratie en analyses op een bredere schaal.

Beheer van iemands identiteit in real time

Het vermogen van veel CDP-systemen om klantgedrag op alle apparaten en digitale kanalen te monitoren en dat gedrag in realtime te integreren met offline gegevens, behoort nog niet tot hun functionaliteiten. Als het nodig is online gebeurtenissen in real time te registreren en dynamisch klantprofielen en offline klantsegmenten bij te werken, moet u de CDP grondig onderzoeken om na te gaan of hij aan deze vereisten kan voldoen.

Om deze drie dingen te voorkomen stellen we nu een nieuw type platform voor klantgegevens voor, namelijk Klaviyo One.

Wat is Klaviyo One?

Klaviyo is een eCommerce marketing platform dat merken helpt om meer verkoop te stimuleren via e-mail, SMS, web en mobiele push meldingen. Klaviyo One groeit uit tot het paradepaardje van het bedrijf en biedt een reeks tools om bedrijven te helpen meer gepersonaliseerde customer journeys te creëren. Met Klaviyo One kunnen bedrijven hun klanten segmenteren op basis van gedrag, hun communicatie over verschillende kanalen aanpassen en de prestaties van hun campagnes volgen.

Klaviyo One wordt ondersteund door een team van datawetenschappers en ingenieurs die voortdurend innoveren om merken te helpen meer te verkopen en hun klanten beter te betrekken. Als je op zoek bent naar een manier om jouw eCommerce bedrijf naar een hoger niveau te tillen, is Klaviyo One het bekijken waard. Het team besloot deze uitbreiding te bouwen, omdat ze een kans zagen om merken te helpen en niet alleen om meer verkoop te genereren, maar ook meer betekenisvolle klantrelaties te creëren.

Je zult niet de ervaringen kunnen bieden die zowel jij als je consumenten verlangen, als de omgeving waarin jij werkt verouderd, instabiel en star is. Dit komt omdat eCommerce aan verandering onderhevig is, en het consumentengedrag ook. We zullen nu de functies uitleggen van Klaviyo One.

Wat zijn de functies van Klaviyo One?

Deze functies zorgen voor de meest naadloze en gepersonaliseerde klantervaringen over alle kanalen heen.

Enkele van de meest interessante functies zijn:

– De mogelijkheid om elke klantinteractie van alle kanalen op één centrale plaats te volgen.

– Segmentatiemogelijkheden waarmee je klanten kunt benaderen met gepersonaliseerde berichten op basis van hun interacties met jouw merk.

– A/B-testmogelijkheden waarmee je verschillende berichtgevingen en campagnestrategieën kunt testen om te zien wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

– Diverse integraties met populaire e-commerce platforms, CRM’s en marketing automatiseringstools.

– Een gecentraliseerd dashboard dat je een holistisch beeld geeft van jouw klantgegevens, campagneprestaties en meer.

Klaviyo One is de ultieme tool voor het creëren van multichannel klantervaringen die naadloos geïntegreerd (met Shopify), zeer gepersonaliseerd en altijd informatief zijn. Met Klaviyo One kan je eindelijk jouw klantgegevens aan het werk zetten en loyaliteitsopbouwende relaties creëren die blijvend zijn.

Een volledig supportsysteem

Als het gaat om de ondersteuning van Klaviyo One, is er een volledig supportsysteem aanwezig, zodat je altijd antwoord kunt krijgen op je vragen. Het ondersteuningsteam is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar en kan je helpen met eventuele problemen.

Experts van Klaviyo staan klaar om je te begeleiden bij het onboardingproces, evenals bij de integratie en deliverability. Bovendien zal een customer success manager je voortdurend bijstaan. Je hebt ook toegang tot nog meer gespecialiseerde teams dan voorheen dankzij ons uitgebreide netwerk van agentschap- en technologiepartners.

Beveiliging die de industrie domineert

Klaviyo One biedt het hoogste beveiligingsniveau voor jouw klantgegevens. Zij begrijpen dat jouw klantgegevens gevoelig zijn en nemen daarom alle voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. Klaviyo One gebruikt 256-bit SSL encryptie om alle data in transit te beschermen, daarnaast wordt alle data opgeslagen in een veilige, redundante omgeving.

Een extreem effectieve database

Klaviyo One biedt een uiterst effectieve database. Dit komt doordat Klaviyo One vanaf de grond is opgebouwd voor eCommerce. Klaviyo One kan zeer grote datasets aan, en het is in staat om real-time rapportage en segmentatie te bieden. Bovendien biedt dit platform een flexibel schema, zodat u als ontwikkelaar unieke integraties kunt ontwerpen en koppelen met systemen op maat, waardoor de beschikbare veelzijdigheid toeneemt.

Scroll down for more related articles in this section
Scroll down for more related articles in this section